В Ужгороді приватні перевізники відмовилися обслуговувати пільговиків

В Ужгороді приватні перевізники відмовилися обслуговувати пільговиків, у міськраді вирішують ситуацію.

Про це повідомляє Ужгородська міська рада у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"До Ужгородської міської ради із листом звернулися приватні перевізники, які працюють на міських автобусних маршрутах, – проінформували, що відсьогодні, 25 листопада, припиняють перевезення пільговиків через недостатнє фінансування програми компенсації за пільговий проїзд." - йдеться у повідомленні.

Як повідомив департамент соціальної політики, із початку року перевізникам за цією програмою відшкодували близько 15 млн грн, загалом програмою передбачено 24 млн грн.

На сесії міської ради на програму компенсації на 2022 рік передбачили 9 млн грн.

Як зауважили у міськраді, раніше у місті подібних ситуацій не виникало. Наразі розглядаються шляхи розв'язання проблеми перевезення пільгових категорій пасажирів. У міськраді звертають увагу, що автобуси комунального підприємства «Ужгородський муніципальний транспорт» – «Електрони» – продовжують перевозити пільговиків як зазвичай.

Відповідно до Закону України «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії» забезпечення пільгового проїзду на автомобільному транспорті є однією із соціальних гарантій держави. Із 2016 року в Держбюджеті такі видатки у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам не передбачені. Останні 5 років безоплатне перевезення пільгових категорій у громадському транспорті Ужгорода забезпечувалося у повному обсязі з міського бюджету.