На Закарпатті ДБР проводить обшуки на одній із прикордонних ділянок

На Закарпатті Державне бюро розслідувань проводить обшуки на одній із прикордонних ділянок, де посадові особи Держприкордонслужби організували незаконний видобуток і продаж піщано-гравійної суміші.

Про це на пресконференції в Ужгороді повідомив директор теруправління ДБР у Львові Руслан Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

"Саме зараз проводяться обшуки на одній з ділянок державного кордону на території Закарпатської області. Посадові особи Держприкордонслужби, зокрема Мукачівського прикордонного загону, в змові з фізичними особами-підприємцями організували незаконний видобуток піщано-гравійної суміші на узбережжі річки Тиса і надалі реалізують за грошові кошти населенню і підприємствам", - зазначив Ляшко.

Він наголосив, що в 50-метровій зоні державного кордону взагалі заборонено здійснювати будь-яку підприємницьку діяльність. Згідно з дозволами, які є в підприємців, видобута піщано-гравійна суміш повинна використовуватися для берегоукріплення і укріплення русла Тиси. Натомість підприємці за незаконного сприяння прикордонників налагодили продаж корисних копалин загальнодержавного значення.

За наявною інформацією, ця незаконна діяльність здійснюється роками, що викликає питання до правоохоронних і контролюючих органів.

За словами директора ТУ ДБР, наразі встановлюється коло осіб, яким продавали незаконно видобуте.

Додаткову інформацію він пообіцяв надати після закінчення слідчих дій.

Теруправління ДБР у Львові поширює свою діяльність на Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську, Львівську, Тернопільську області.