У Херсоні до Дня Гідності та Свободи провели автопробіг

Фото

З нагоди Дня Гідності та Свободи херсонські активісти встановили відкритий мікрофон у центрі міста, а також провели автопробіг.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є ті, хто стане на захист, хто стоїть на захисті. Є ті, хто загинув за нашу свободу - вони дивляться на нас і вони знають, що ми є, нас достатньо, аби не дати Україну знову повернути в руїни», - з такими словами відкрила мітинг на площі Свободи, який відбувався  у режимі вільного мікрофона, депутатка Херсонської міської ради Оксана Погомій.

Перед мітингом, як повідомила вона у Фейсбуці, активісти провели автопробіг вулицями міста.

Увечері біля відкритого мікрофона херсонці говорили про російську агресію і про загрози можливого вторгнення з огляду на близькість тимчасово окупованого Криму, про останні політичні події, економічні проблеми. Пролунала думка про те, що ностальгійні спогади про революційне минуле і про героїв – це правильно, проте наразі потрібно формулювати конкретні вимоги до влади, прагнучи зворотного зв’язку.

Учасники акції ділилися спогадами про події на Майдані у Херсоні, наголошували на потребі єдності в державі, де головний - народ, і ніколи не буде царя. Також пролунала молитва воїна перед боєм.

Як інформує Херсонська ОДА, з нагоди Дня Гідності та Свободи представники влади, військові, священнослужителі та жителі міста помолилися за українських героїв. А також хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів та поклали квіти до меморіалу на Алеї Героїв Незалежної України.