У Вінниці вшанували пам’ять полеглих на Майдані та звершили молебень

У Вінниці з нагоди Дня гідності та свободи учасники Майдану влаштували меморіальну зустріч на майдані Небесної Сотні.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив координатор зустрічі – учасник Революції гідності Артем Михайлов.

«Щороку ми збираємося 21 листопада для того, щоб вшанувати ті події, які почалися 8 років тому, - Майдан, який зібрав людей на боротьбу з режимом Януковича. Тут зібралися майданівці, ті, кому не байдуже, і очевидці тих подій. Ми провели молебень на честь усіх загиблих на Майдані і вшанували їхню пам'ять, поклавши квіти до Дерева Свободи - пам'ятника Небесній сотні», - сказав Михайлов.

За його словами, учасники і очевидці Революції гідності зібралися на «зустріч без пафосу», зважаючи на виклики пандемії.

«Ми не ставили за мету зібрати якомога більше людей, - сюди прийшли ті, для кого цінності, за які стояв Майдан, попри всі розчарування, залишаються незмінними. Тому що люди виходили за свободу, за гідність і за краще життя для України і для нових поколінь», - додав активіст.

Як повідомлялося, День гідності та свободи відзначається в Україні щороку 21 листопада на честь двох знаменних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції (початок 22 листопада 2004 року) та Революції гідності (акція студентів та громадських активістів розпочалася 21 листопада 2013 року).

Фото Вінницька ОДА