На Херсонщині оголосили повторний аукціон із приватизації солепромислу на Рожевих озерах

Фонд держмайна оголосив повторний аукціон із приватизації соледобувного держпідприємства на Херсонщині - ДП «Геройське дослідно-промислове підприємство», аукціон відбудеться 9 грудня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ресурс «Прозорро.Продажі».

«Проведення аукціону - 09.12.2021», - йдеться у повідомленні.

Як розповіла кореспонденту Укрінформу начальник відділу комунікацій регіонального відділення Фонду держмайна у Херсонській області та АР Крим Алла Ракша, стартова ціна та умови - ті ж, що й були на першому аукціоні.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині шукають інвестора для солепромислу на Рожевих озерах. Це державне підприємство, основним видом діяльності якого є видобуток солі кухонної харчової осадочної, отриманої шляхом випарювання з морської води Чорного моря у відкритих осадових басейнах. Підприємство розташоване на березі Дніпровського лиману. Виробничі потужності підприємства по видобутку солі - це гідротехнічні споруди (басейни - підготовчі, садкові, канави, шлюзи та інше) на ланцюзі озер, заповнених морською водою Ягорликської затоки Чорного моря.

22 жовтня 2021 року відбувся онлайн-аукціон із приватизації підприємства. На участь в аукціоні зареєструвалися – 9 учасників, під час торгів його вартість зросла в 7,3 разів від стартової.

Пізніше стало відомо, що переможець аукціону відмовився від підписання протоколу про результати електронного аукцiону. Приватизація вважається завершеною після підписання договору купівлі продажу та повної оплати, нагадали у регіональному відділенні.