Добкін «закидав» суд у Харкові скаргами на вибори - 65 позовів

Харківський окружний адміністративний суд не задовольнив 32 адміністративні позови від кандидата на посаду мера Харкова Михайла Добкіна щодо перерахунку голосів на виборах через порушення.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у відділі статистики суду.

"Станом на 14:00 суд розглянув 32 позови від Михайла Добкіна щодо перерахунку голосів на виборах через порушення. Суд відмовив Добкіну у задоволенні всіх 32-х позовів", - зазначили у суді.

Усього, додали у суді, з 3 листопада від Добкіна надійшло 65 позовів: усі позови будуть розглянуті сьогодні та завтра.

Читайте також: На виборах мера Харкова - 420 порушень, ОПОРА розповіла про «найяскравіші»

Як пояснив кореспонденту агентства один з адвокатів Добкіна Анатолій Родзинський, усього до суду подано позови щодо порушень виборів на 132-х дільницях міста.

"Добкін наполягає на перерахунку голосів на усіх 132-х дільницях через порушення, у тому числі під час транспортування бюлетенів від дільничної виборчої комісії до районної територіальної комісії, яке відбувалося у меншому складі супроводжуючих, ніж потрібно. Але суд поки не прийняв жодного позитивного рішення", - зазначив Родзинський.

За його словами, відповіді суддів були формальними, "судді вказували на те, що у позові не вказаний характер порушення або що акт складено з порушенням".

Читайте також: Фальсифікація протоколів та адмінресурс: ОПОРА заявляє про порушення на виборах у Харкові

Як повідомляв Укрінформ, станом на 4 листопада, за даними координатора Громадянської мережі ОПОРА у Харківській області Миколи Зінченка, знайдено розбіжності у 248 голосів на користь Терехова ще на 30 дільницях у Холодногірському районі Харкова. Всього є підозри про розбіжності у понад 600 голосів на дільницях у 3-х районах міста: Холодногірському, Новобаварському та Основ'янському.

2 листопада Зінченко звернувся до міської ТВК з проханням скасувати рішення про визнання Терехова обраним міським головою, бо через фальсифікації не відповідає виборчому законодавству.

Читайте також: Міська ТВК назвала явку на виборах мера Харкова

1 листопада о 21:20 голова Харківської міської ТВК Олена Матвієнко оголосила про перемогу секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова на виборах мера Харкова, який зібрав 50,66% - 146 240 голосів. Добкін, який отримав 82 008 голосів, заявив, що іде до суду через фальсифікації протоколів.

31 жовтня у Харкові відбулися позачергові вибори Харківського міського голови, призначені у зв'язку зі смертю обраного у грудні 2020 року Геннадія Кернеса.