На Херсонщині стартувало велоралі «Козацька миля»

Фото

На Херсонщині стартувало 100-мильне велоралі «Козацька миля». З огляду на ситуацію з коронавірусом, вакциновані учасники долають маршрут безпосередньо під час змагань в області, інші перейшли в онлайн-формат і можуть подолати відповідну відстань у своїх регіонах.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив голова ГО «Федерація велосипедного спорту Херсонської області» Андрій Кутасов.

«Подія частково перейшла в онлайн-формат: ті, хто був щеплений і зміг прибути, вони приїхали. Це 25 учасників зі 67, які зареєструвалися. Тобто, на старті було сьогодні 25 осіб. Але в усіх, хто зареєструвався, але не прибув у Херсон на старт, є можливість до 24 жовтня проїхати 160 кілометрів (100 миль – ред.) у себе вдома. Є спеціальний додаток Strava: він фіксує трек маршруту, відстань, час у русі та загальний час, і вони надсилають фото з маршрутів», - сказав Кутасов.

За словами організаторів, для заліку онлайн-учасник має проїхати дистанцію не ніж 160 км за довільним маршрутом за один раз, мати трек у Strava та надіслати посилання на нього організаторам у Вайбер-чат.

У Херсон прибули, зокрема, велосипедисти-аматори з Миколаєва, Одеси, Дніпра і Києва. Наймолодшому учаснику перегонів 19 років, є четверо учасників у категорії «60 плюс».

Читайте також: На Луганщині стартував велопробіг біля лінії розмежування

«Наскільки я пам’ятаю, найповажніший вік – 79 років», - зазначив Кутасов.

Участь у велоралі беруть і чоловіки, і жінки. Їдуть індивідуально, основне завдання – проїхати 160 кілометрів і вкластися в 11,5 години. «Усі, хто вклалися, отримають медаль», - зазначив Кутасов.

Таке змагання проводиться вперше, його організатором є Федерація велосипедного спорту Херсонської області.

Фото надані організаторами події