У Сєвєродонецьку 14 жовтня проведуть військовий парад

Військовий парад і виставка військової техніки пройдуть у Сєверодонецьку в День захисників та захисниць України 14 жовтня. 

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

«Проведення комплексу обласних меморіальних, урочистих та святкових заходів заплановано на 14 жовтня у Сєверодонецьку. Головною подією стане військовий парад та виставка військової техніки. Також відбудуться богослужбові відправи-молебні та молитовне вшанування пам’яті загиблих захисників і захисниць незалежності і територіальної цілісності Української держави», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за фінансової підтримки Сєверодонецької міської військово-цивільної адміністрації та Луганської обласної державної адміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації, у Льодовому палаці відбудеться святковий концерт академічного фольклорно-хореографічного ансамблю «Славутич» (Дніпропетровська область).

Читайте також: Українцям серед заходів до Дня Незалежності найбільше сподобався парад

ГО «Асоціація ветеранів війни, учасників бойових дій та волонтерів АТО» та її осередками проводиться підготовка до автопробігу до смт Марківка.

Взагалі, в області заплановано проведення понад 90 заходів за участю понад 12 тисяч осіб.

День захисників та захисниць України відзначається щорічно 14 жовтня. Це державне свято та неробочий день. Окрім Дня захисника та захисниць України, 14 жовтня ще відзначають Покрову Пресвятої Богородиці та День українського козацтва.