СБУ не дала «розпродати» арсенал військової частини у Миколаєві

Фото, відео

Співробітники Служби безпеки України затримали військовослужбовця Збройних сил України, який збував арсенал, що зберігався на складах однієї з військових частин у Миколаєві.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ. 

За даними слідства, організатором «схеми» став начальник складу ракетно-артилерійського озброєння. Він зберігав викрадену зброю у новозбудованому приміщенні, розташованому неподалік від військової частини.

Викрадений «арсенал» зловмисник реалізовував зацікавленим особам, у тому числі місцевому криміналітету.

Читайте також: Старшина військової частини на Закарпатті продавав наркотики солдатам - ДБР

Оперативники спецслужби задокументували факт збуту військовим 15 гранат Ф-1 та РГД-5 із запалами та 5 протитанкових гранатометів РПГ-22.

У ході обшуків, проведених у помешканні зловмисника та у місці зберігання викраденого військового майна, виявлено та вилучено: 40 артилерійських та мінометних мін; 129 пострілів ПГ-7 для РПГ; майже 600 артилерійських снарядів; 216 гранатометних пострілів ВОГ17; майже 600 освітлювальних реактивних ракет; 49 вишибних порохових зарядів до мінометних мін; 8 розривних зарядів; димові та протитанкові гранати; майже 34 тисячі набоїв різного калібру; 49 підривачів М6 та М12.

Наразі зловмиснику оголошено про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії, у тому числі у межах розпочатого кримінального провадження за ст. 410 Кримінального кодексу України, для встановлення інших учасників злочинної схеми розкрадання військового озброєння.