Другий день Рош га-Шана в Умані: поліція не допустила грубих порушень

Поліціянти не допустили правопорушень під час святкування другого дня іудейського Нового року в Умані Черкаської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Нацполіція.

«Правопорушень і надзвичайних подій не допущено. Ситуацію на території міста контролюють правоохоронці, працює ситуаційний центр та оперативний штаб. Ситуація відстежується завдяки камерам відеоспостереження на території паломницького кварталу, а також із повітря – з допомогою квадрокоптерів. Завдяки злагодженій роботі всіх працівників правоохоронних органів та взаємодії між службами ситуація на території міста спокійна», - зазначив начальник Головного управління Національної поліції в Черкаській області Михайло Куратченко.

Читайте також: В Умані хасиди розклали багаття на балконі – готували обід

Поліціянти продовжують забезпечувати безпеку паломників-хасидів.

У місцях масового перебування хасидів чергують патрулі, поліція діалогу, кінологи, вибухотехніки, спецпризначенці, оперативні підрозділи та придані сили, які прибули у складі зведених загонів.

Як повідомляв Укрінформ, на святкування Рош га-Шана до міста Умань прибули більше як 29 тисяч паломників-хасидів. Вулиці міста під час іудейського Нового року у цілодобовому режимі патрулюють близько тисячі правоохоронців.

Читайте також: Рош га-Шана: поліція розповіла, як пройшли святкування в Умані

У районі паломництва раніше було розгорнуто ситуаційний центр поліції, що дає змогу злагодженому та ефективному обміну оперативною інформацією між всіма службами.

Також в Умані працює міжвідомчий оперативний штаб, до складу якого увійшли представники Нацполіції, ДСНС, Нацгвардії та Державної міграційної служби.