На шахті в ОРЛО в результаті аварії загинули дев'ятеро гірників, 19 - травмовані

Дев'ять людей загинули, дев'ятнадцять травмовані на шахті «Красний партизан» в окупованій частині Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомив засновник «Східної правозахисної групи» Павло Лисянський.

«Як повідомлялося, на шахті «Красний партизан» в ОРЛО, загинули 9 осіб. Ми зі Східною правозахисною групою з'ясовували деталі трагедії. За інформацією з профспілкових джерел в ОРЛО нам стало відомо, що кліть з людьми вертикального стовбура шахти «Красний партизан» транспортувала гірників, які працювали у третю зміну, проводився спуск шахтарів, у цей момент стався обрив транспортного каната», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Шахтарі України у серпні видобули вугілля на 19% менше запланованого

Трагедії можна було уникнути, якби спрацював т.з. парашут - страховка, передбачена на випадок обриву основного каната. У кліті перебували 25 осіб; ще троє чекали підходу кліті в навколошахтному дворі. Дев'ять людей загинули, дев'ятнадцять, у тому числі троє з тих, хто очікували на кліть, дістали травми. В основному - переломи кісток. Троє людей доправлені до лікарні у важкому стані.

Шахта «Красний партизан» входить до складу ГУП «ВОСТОКУГОЛЬ», видобуває вугілля марки А - антрацит. Глибина стовбура - 1 375 метрів.

Читайте також: На Запорізькому залізорудному комбінаті загинув шахтар

Генеральний директор ГУП - Костянтин Скринник. На селекторних нарадах до нього неодноразово звертався директор шахти з проханням про виділення коштів на ремонт людського підйому та охорону праці на підприємствах, але звернення були проігноровані.

Наразі робота шахти не відновлена. На місці працюють рятувальники.