На Прикарпатті учасник АТО підірвав себе гранатою

Оновлено

На Прикарпатті, у місті Калуш, учасник АТО Анатолій Новічонок підірвав себе гранатою.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці у спільноті «ГО «Об'єднання учасників бойових дій АТО Калущини» повідомив адміністратор групи Олександр Соколовський.  

«Неприємна сумна новина! Сьогодні вночі у себе вдома (м. Калуш, вул. С. Стрільців) підірвав себе гранатою учасник АТО (24 ОМБр) Анатолій Новічонок», - повідомив Соколовський.

Він зазначив, що про поховання повідомлять у групі пізніше.

Фото: Олександр Соколовський, ФБ

Кореспонденту Укрінформу у поліції Івано-Франківської області телефоном підтвердили інформацію про загибель чоловіка. Тут зазначили, що трагедія сталася учора, близько 20 години за місцем проживання загиблого. Подробиці обіцяють пізніше.

Читайте також: Гранати, тротил та набої: під Києвом виявили схрон

Як повідомили у Секторі комунікації поліції Івано-Франківщини, порушено кримінальне провадження через смерть 51-річного чоловіка внаслідок вибуху гранати. 

"Вчора о 20:15 до поліції надійшло повідомлення від чоловіка про те, що у квартирі він виявив свого сина із тілесними ушкодженнями. У квартирі, де стався вибух, поліцейські виявили 51-річного чоловіка, який помер від травм, імовірно отриманих внаслідок вибуху гранати. Слідчі розпочали кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією - ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство із додатковою кваліфікацією - нещасний випадок) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що мешканці п'ятиповерхівки близько 16:00 почули звук, схожий на вибух, але не зорієнтувалися, де він пролунав. На місці події криміналісти вилучили залишки вибухового пристрою, які направлять на експертизу.