У Сєвєродонецьку встановили всеукраїнський рекорд з виконання пісні «Червона рута»

Фото

Більш як 5200 виконавців заспівали пісню Володимира Івасюка «Червона рута» на центральній площі Сєвєродонецька.

Про це повідомив кореспондент Укрінформу.

Рекорд було встановлено в рамках фестивалю «Ти у мене єдина», ініціатором якого стала відома співачка Анжеліка Рудницька.

У Сєвєродонецьку встановили всеукраїнський рекорд з виконання пісні «Червона рута» / Фото: Луганська ОДА

«Ми це зробили, Луганщино! Вітаю! Ти неймовірна! Ми, мабуть, удвічі перевершили очікування. Луганщина – це Україна!», - наголосила на своїй сторінці в Фейсбуці Рудницька відразу після встановлення рекорду.

Читайте також: У Харкові провели рекордний парад вишиванок: майже дві тисячі учасників

Одна з організаторок фестивалю, луганська журналістка Вікторія Радченко, розповіла кореспондентові Укрінформу, що за кількістю учасників попередній рекорд зі співу «Червоної рути» було перевершено більше ніж на тисячу.

«Минулого разу, у червні 2019 року, в Чернівцях участь взяли 3 900 осіб. Сьогодні ми видали охочим 5200 пластикових браслетиків, за кількістю яких рахували число учасників, і ще не всім вистачило, тому видавали імпровізовані паперові. Остаточний результат підрахуємо вже завтра», - зазначила Радченко.

Читайте також: У центрі Сєвєродонецька встановили мультимедійний LED-екран у формі тризуба

Рекорд було встановлено 23 серпня о 21.30.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні у Чернівцях близько тисячі містян, учасників мистецьких колективів, одягнених у патріотичний одяг, на Центральній площі виконали пісню "Червона рута" та Гімн України. Представники Книги рекордів України зафіксували нове досягнення.