Риба біля Черкас загинула через зараження глистами

У риби, яка загинула біля села Благодатне під Черкасами, підтвердили лігульоз – хворобу, викликану глистами-паразитами.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, передає Укрінформ.

Зазначається, що Черкаською регіональною державною лабораторією видано експертний висновок, що підтверджує зараження дніпровської риби лігульозом.

«За результатами роботи фахівців було проведено засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Золотоніській районній державній адміністрації. У ході засідання визначили ряд заходів із ліквідації та недопущення поширення захворювання, а саме: проведення протиепізоотичних заходів, очищення берегової лінії від загиблої риби, організація представниками місцевого самоврядування спільно з Національною поліцією рейдів задля недопущення реалізації зараженої риби.

Реагування та вжиття заходів ініційовано також у районах, які розташовані вздовж русла Дніпра, зокрема у Канівському, Черкаському, Чигиринському та місті Черкаси», – йдеться в повідомленні.

Лігула – безпечний для здоров’я людини гельмінт, оскільки здатний розвиватися тільки в рибі.

Зараження на лігульоз не відбувається ані при споживанні риби, ані під час купання у водоймах, у яких зареєстроване це захворювання.

Читайте також: На Черкащині в річці Рось масово загинула риба

14 серпня в Дніпрі поблизу Черкас фахівці Черкаського рибоохоронного патруля виявили кілька сотень екземплярів загиблої риби. Припускали, що вона могла загинути через зараження гельмінтами.