Одеську колонію повторно виставили на продаж

Колишню одеську в'язницю, а саме - Південну виправну колонію — виставлено на повторний приватизаційний аукціон, який має відбутися 6 серпня.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці інформує пресслужба Міністерства юстиції України.

“Колишню одеську в'язницю виставлено на повторний приватизаційний аукціон, який має відбутися 6 серпня. Ця нефункціонуюча установа виконання покарань розташована за 5 км від центру м.Одеси, усього за 3 км до моря; до залізничного вокзалу – 2,5 км; до центрального автовокзалу – 5,5 км. Загальна площа будівель, споруд та інфраструктурних мереж становить 52 437,84 м²”, - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що ця колонія не функціонує з червня 2019 року.

“Відтоді територія занепадає, а на її утримання з державного бюджету було витрачено майже 18,5 млн грн. Натомість приватизація цього масштабного об'єкта дозволить залучити кошти на розбудову нової в'язничної інфраструктури європейського типу, а також створити в Одесі новий сучасний простір”, - заявили у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, попередній аукціон із продажу Південної виправної колонії в Одесі був призначений на 25 червня.

Міністерство юстиції 6 серпня 2020 року розпочало розпродаж майна пенітенціарної системи.

Першим на продаж Фонд державного майна виставив Ірпінський виправний центр (№132) у Київській області зі стартовою ціною 220 млн грн. Через відсутність пропозицій установу виставляли на продаж кілька разів

Читайте також: Малюська показав чергову відремонтовану камеру в Київському СІЗО

На початку травня 2021 року на продаж виставили Львівську виправну колонію №48 за стартовою ціною 132,67 млн грн. 

Мін'юст і Фонд державного майна виставили Південну виправну колонію №51 в Одесі на продаж за стартовою ціною 223 млн грн.