Чернігівська ТЕЦ вперше за 60 років зупинила виробництво електроенергії

Чернігівська ТЕЦ фірми "ТехНова" через низькі цини на енергетичному ринку зупинила виробництво електричної енергії.

Про це на розширеній нараді в Чернігівській міській раді повідомив заступник міського голови Віктор Геращенко, передає кореспондент Укрінформу.

"Чернігівська ТЕЦ зупинила виробництво електроенергії. За 60 років роботи підприємства це вперше", - сказав посадовець.

Він розповів, що зупинити теплоелектроцентраль змусили низькі ціни на електроенергію, які встановлюються тепер на вільному ринку. Вони коливаються від 20 до 70 коп/кВт при собівартості виробництва 1,4-1,5 грн. Це робить генерацію електроенергії нерентабельною, і ТЕЦ втрачає необхідний для цього ресурс.

Зупинка відповідного обладнання ТЕЦ та й сама ситуація загалом, наголосив Геращенко, створює ризики для стабільного проходження опалювального сезону. Тому, вважає він, підприємство мусить звернутись до регулятора за роз’ясненням, як бути далі.

Геращенко звернувся до керівництва "ТехНови" з проханням надати міськраді інформацію про фінансове забезпечення підготовки теплопостачального комплексу (тепломереж, теплопунктів і т.д. ) до зими. Цікавлять мерію також питання можливості ТЕЦ закупити паливо та перспектива розрахунків з комунальними підприємствами (водоканалом, Чернігівгазом та ін.).

Читайте також: Нацбанк відсудив Білоцерківську ТЕЦ у Жеваго

Комунальний енергогенеруючий підрозділ "Чернігівська ТЕЦ" фірми "ТехНова" - єдине в Чернігові підприємство, що генерує і електричну, і теплову енергію. Працює з 1961 року, з 2000-го перебуває в оренді ТОВ "ТехНова". Електрична потужність підприємства становить 210 МВт/год, теплова - 609 Гкал/год.

ТЕЦ є одним із основних теплопостачальних підприємств Чернігова і забезпечує теплом та гарячою водою 600 будинків (понад 40% від загальної кількості).