Троє дітей підпалили кафе в історичному центрі Херсона

Фото, відео

Поліцейські встановили підпалювачів кафе по вулиці Суворова в Херсоні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила поліція Херсонської області.

«Вчора, близько 20:30, в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини надійшло повідомлення від 35-річної власниці кав’ярні по вул. Суворова. Жінка розповіла, що поруч з її закладом горить літній майданчик сусіднього кафе, а звідти в напрямку супермаркету біжать троє неповнолітніх дітей», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вказане орієнтування передали екіпажам патрульної поліції та направили на місце події слідчо-оперативну групу Херсонського районного управління поліції. Патрульні поліцейські швидко наздогнали неповнолітніх втікачів.

На місці пожежі працівники слідчо-оперативної групи встановили, що троє дітей віком 10-12 років сірниками підпалили плівку на літньому майданчику кафе, яке знаходилось на реконструкції, в результаті чого вогонь перекинувся на дах веранди. Також під час пожежі повністю згорів фасад сусідньої кав’ярні та тентовий карниз аптеки.

Читайте також: У Яготині на Київщині горіла п'ятиповерхівка, двоє загиблих

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.194 Кримінального кодексу України «Умисне пошкодження майна». Досудове розслідування триває.

Як повідомляє сайт ГУ ДСНС в області, 13 липня о 22:18 на номер Служби 101 м. Херсон надійшло повідомлення про загорання кафе по вул. Суворова. Одразу на місце події були направлені пожежно-рятувальні підрозділи. По прибуттю встановлено, що вогнем охоплено літній майданчик кафе «Стамбул». О 22:33 пожежу було локалізовано, а о 22:50 ліквідовано на площі 15 кв. м. Безпосередньо на будівлю кафе та інші об’єкти перекидання вогню не допущено. Загиблих та постраждалих немає, зазначають рятувальники. На ліквідацію пожежі було задіяно 3 одиниці техніки, 11 рятувальників обласної ДСНС.

Як підкреслюють у ГУ ДСНС в області, саме кафе вже понад рік не працювало.

У соцмережах херсонці розмістили відео пожежі.

Фото: @khersonpolice.official / ks.dsns.gov.ua