Літаку МАУ через птаха довелося повертатися до Харкова після години польоту

Рейс із Харкова до Туреччини компанії "Міжнародні авіалінії України" у неділю затримувався двічі - через негоду та через птаха.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила речниця міжнародного аеропорту "Харків" Аліна Печериця.

"Рейс із Харкова до турецького Бодрума затримувався двічі - через негоду та через птаха у носовій частині літака", - зазначила Печериця.

За її словами, Boeing 737 МАУ з пасажирами на борту мав вилетіти з Харкова о 04:00: "Через грозу рейс відклали майже на дві години".

"Літак знову вилетів близько 06:00 і протягом години політ відбувався спокійно. Але до носової частини літака потрапив птах, і командир запросив аеропорт щодо повернення та вимушеної посадки", - пояснила Печерниця.

Читайте також: Зграя птахів «посадила» літак в аеропорту Стамбула

За її словами, в аеропорту літак було оглянуто. "Повітряне судно було у повному порядку і літак о 13:11 знову вилетів до турецького Бодрума та через три години там приземлився", - повідомила речниця.

"Через грозу були проблеми і з вильотом групи туристів з Харкова до Туреччини літаком компанії SkyUp. Зокрема, вночі рейс з грецького Іракліона не зміг приземлитися в Одесі й літак доправили до Молдови. Цей факт спричинив зміни у забезпечення інших рейсів. В результаті до Харкова прибув борт на 189 пасажирів замість борту на 215 пасажирів», - зазначила Печериця і додала, що пасажири, яким не вистачило місць у цьому літаку, були за рахунок компанії відправлені іншими рейсами.

За її словами, зараз аеропорт працює у штатному режимі: "Найближчим часом розклад усіх чартерних рейсів буде налагоджено".