На Донеччині через борги знеструмлюють шахти «Мирноградвугілля» - Волинець

У Донецькій області за борги знеструмлюють шахти ДП «Мирноградвугілля». 

Як передає Укрінформ, про це 23 червня у Фейсбуці повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Знеструмлюють шахти ДП «Мирноградвугілля». В аварійному режимі шахтарів видають на поверхню, бо будуть відключені шахтні підйоми», - повідомив Волинець.

Раніше він у Фейсбуці також інформував, що є загроза відключення від електроенергії шахт «Південнодонбаська 1» та Шахти ім М.С. Сургая.

«Проблема та сама - замкнуте коло, до якого загнані вугільники. Державні шахти винні державному підприємству «Регіональні електричні мережі» в умовах державної політики штучного стримування вітчизняного видобутку вугілля», - пояснив профлідер, додавши, що наразі - занижена ціна на українське вугілля на внутрішньому ринку, немає матеріально-технічного забезпечення, існує ряд підприємців, «які імпортують вугілля на мільярди гривень то з Росії, то з Казахстану».

«Тільки страждають через всі зазначені вище процеси прості люди. Шахтарі, їхні родини, жителі моно міст, для яких робота шахти є гарантією завтрашнього дня», - наголосив Волинець.

До Держпідприємства «Мирноградвугілля» входять ВП «Шахта «Капітальна», ВП «Шахта «Центральна», ВП «Шахта «5/6» та два відокремлених підрозділи «П «Стандарт» і ВП «Охорона». В ДП «Мирноградвугілля» працює близько 3500 робітників. Плановий річний видобуток вугілля – 620 тис. тонн, протяжність гірничих виробок, що експлуатуються, – 144 км, запаси вугілля – 146 млн тонн.

Читайте також: На Луганщині через борги знеструмили шахту «Гірська»

Як повідомляв Укрінформ, на Луганщині 23 червня за борги енергетики відключили від електропостачання шахту «Гірська» Державного підприємства «Первомайськвугілля».