Секретар Харківської міськради назвав пікети під будівлею проплаченими

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов назвав пікети активістів біля будівлі міськради, де зараз проходить чергова сесія, проплаченими.

Про це Терехов сказав з трибуни сесії, звертаючись до депутатів, передає Укрінформ.

"На пікети біля міськради не звертаємо уваги. Тому що саме ми з вами є запорукою стабільності в Харкові. Ці пікети і мітинги були і раніше, всі вони проплачені, і народ вже втомився від них", - зазначив Терехов.

За його словами, ці пікети і мітинги націлені на розгойдування ситуації в Харкові і зажадав відповідної реакції від поліції "на всі ці речі, які вважаю системними".

Що стосується пікетів, то, як повідомляє кореспондент Укрінформу, з ранку на них вийшли понад 20 активістів. Одні тримають у руках плакати проти коксового заводу, який, за словами лідера екозахисної громадської організації "Печеніги" Сергія Шапаренко, продовжує працювати в обхід судового рішення про припинення діяльності і здійснює шкідливі викиди в атмосферу, на що скаржаться мешканці навколишніх мікрорайонів: "Ми вимагаємо реальних дій щодо цього заводу, а не відписок у відповідь на скарги людей".

Читайте також: Суд відмовився скасувати рішення Харківської міськради про обрання Терехова секретарем

Інші учасники пікету принесли до будівлі міськради поховальні вінки і плакати проти екснардепа, ексмера Харкова і ексголови Харківської ОДА Михайла Добкіна, який, за його заявами в мережі, має намір балотуватися на осінніх виборах мера Харкова.

Фото: facebook.com