Львівщина отримала від НЗСУ 10 нових «швидких»

Фото

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги отримав 10 автомобілів швидкої допомоги Citroen Jumper класу В, які придбали за кошти НЗСУ в лютому цього року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

За словами керівника ЛОЦ ЕМД та МК Андрія Васька, сім авто базуватимуться на станції екстреної медичної допомоги у Львові, а три - використовуватимуть у районах області (зокрема, у Старому Самборі, Оряві та Буську).

Львівщина отримала 10 нових «швидких» / Фото: loda.gov.ua

У Львові завдяки прибуттю нових карет «швидкої» планують додатково сформувати дві-три нові бригади, які щодня виходитимуть на зміни.

«ЛОДА і ЛОР поставили перед собою амбітне завдання – оновити автопарк нашої «екстренки». Якщо все піде за планом, вже до кінця цього року зі 170 карет швидкої допомоги 140 будуть новими! Тільки тоді, коли забезпечимо добрі умови праці й достойні зарплати для персоналу нашої «екстренки», зможемо розраховувати на якісну швидку медичну допомогу», - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Читайте також: Прикарпаття отримає 26 нових автомобілів швидкої допомоги

Як повідомлялося, наприкінці березня Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф уклав угоди з НСЗУ на закупівлю ще 50 «швидких». На таку ж кількість нових машин Львівська область чекає у квітні від Міністерства охорони здоров'я.