Затримали чоловіка, який кинув гранату у поліцейських на Луганщині

Фото

На Луганщині спецпризначенці під час поліцейської операції затримали зловмисника, який кинув гранату в правоохоронців.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Луганської області, передає Укрінформ.

Співробітники поліції за участю бійців спецпідрозділу КОРД розшукали та затримали 39-річного мешканця м. Рубіжне, водія мопеда, який під час перевірки документів кинув гранату в наряд патрульної поліції.

"Цей чоловік раніше вже був неодноразово судимий за скоєння тяжких злочинів, але за вироком суду йому було присуджено умовне покарання. Проведення спеціальної поліцейської операції завершено. Наразі слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, сьогодні вранці у м. Рубіжне наряд патрульної поліції в ході відпрацювання орієнтування в районі гаражного кооперативу біля 7 мікрорайону для перевірки документів зупинив водія мопеда. Водій, побачивши поліцейських, кинув у їх бік гранату та втік із місця події. На щастя, від вибуху гранати поліцейські не постраждали.

Враховуючи зухвалість злочину, факт використання вибухівки та небезпеку, яку може нести озброєний зловмисник для цивільного населення, в Луганській області була введена спеціальна поліцейська операція для встановлення місцезнаходження та затримання правопорушника.

Читайте також: На Львівщині від вибуху гранати загинув чоловік

Співробітники слідчо-оперативної групи під час огляду встановили, що зловмисник використав гранату РГД-5. Також на місці події виявили пістолет та гранату РГД-5, які він викинув, втікаючи від поліцейських. У результаті проведеного комплексу оперативно-розшукових заходів встановлено місцезнаходження правопорушника. Бійці КОРДу затримали його у власній квартирі, де він ховався у коробі ліжка.

Фото: www.npu.gov.ua