Ріка крові: на Прикарпатті скотобійня незаконно зливала відходи

Фото, відео

На Прикарпатті рибоохоронний патруль виявив скид відходів тваринного походження у річку Нараївку, яка впадає у Дністер.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив керівник рибоохоронного патруля Івано-Франківської області Любомир Стрембіцький на сторінці «Івано-Франківський рибоохоронний патруль» у Фейсбуці.

«Нас викликали на місце події і ми зафіксували скид відходів у водойму. Нараївка впадає в річку Гнила липа, яка є притокою Дністра. За інформацією громадян, такі скиди відходів тваринного виробництва річку Нараївка є систематичними. Скид відходів тваринного походження (крові) є надзвичайно небезпечними не лиш для природного середовища, але і для людей», - зазначив Стрембіцький.

За його інформацією, подія трапилась 9 лютого у селищі Більшівці. Рейдову групу рибпатрульних про скиди рідини темно-червоного кольору у річку Нараївку повідомили місцеві мешканці.

«З-під огородженої території підприємства, що займається забоєм тварин, виявлено трубу, через яку здійснювався скид рідини, схожої на кров», - зазначає Івано-Франківський рибоохоронний патруль.

Читайте також: Лісові пожежі змінили карту забруднення зони ЧАЕС – екологи

Забір рідини для лабораторного аналізу здійснили фахівці Державної екологічної інспекції Карпатського округу, яких викликав рибпатруль. Також, на місце події викликали правоохоронців. Втім, на територію підприємства поліцію не впустили.