ДСНС відвела підрозділи з інших областей, які гасили пожежі на Луганщині

Фото, відео

Державна служба України з надзвичайних ситуацій відвела підрозділи з інших областей, задіяні в ліквідації лісових пожеж на Луганщині. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДСНС.

Проводи вогнеборців з Донеччини, Харківщини та Дніпропетровщини у Сєвєродонецьку / Фото: Олексій Ковальов. Укрінформ

"10 жовтня відбулося відведення сил Державної служби з надзвичайних ситуацій з Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Полтавської та Харківської областей, які були задіяні для ліквідації надзвичайної ситуації, пов'язаної з лісовими пожежами на території Луганської області", - зазначається у повідомленні.

З цієї нагоди на площі Сєвєродонецька вишукувалася колона з пожежних автомобілів, і жителі міста, які прийшли підтримати вогнеборців, мали нагоду сказати теплі слова вдячності рятувальникам.

Як повідомлялося, на території Луганської області впродовж тижня тривало гасіння пожеж у природних екосистемах, які виникли 30 вересня та 1 жовтня. Найбільш складна обстановка склалася вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів, де до зони ураження потрапили 32 населені пункти.

Читайте також: На Луганщині ліквідували всі осередки пожеж

За попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем, становить понад 20 тис. га. Під час гасіння пожеж були евакуйовані 150 осіб.