Китайські бізнесмени передали лікарням Дніпропетровщини 40 апаратів ШВЛ

Фото

Лікарням Дніпропетровщини передали 40 апаратів штучної вентиляції легенів. Це допомога від партнерів КБ «Південне» – китайської компанії Hongda Blasting Company. Обладнання допоможе рятувати мешканців регіону, хворих на коронавірус.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко, інформує пресслужба Дніпропетровської ОДА.

“Наш космічний гігант – Конструкторське бюро «Південне» – домовився з китайськими бізнес-партнерами про безкоштовну передачу регіону великої партії апаратів ШВЛ”, – зазначив Бондаренко.

З 40 переданих китайськими бізнесменами апаратів 25 отримала Дніпропетровська обласна лікарня ім. Мечникова. Ще 15 розподілять до інших лікарень регіону. Зокрема, до спеціалізованої багатопрофільної лікарні №1 (м. Кривий Ріг), клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, Дніпровської дитячої міської лікарні №3 ім. Руднєва, обласного клінічного центру кардіології та кардіохірургії, обласного онкологічного диспансеру, дніпровських міських лікарень № 4 та 11.

Китайські бізнесмени передали лікарням Дніпропетровщини 40 апаратів ШВЛ / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

«Сьогоднішня поставка обладнання – взаємодія на міжнародному рівні та повага до України як до космічної держави. Перш за все - від наших китайських партнерів. Ми також не стоїмо осторонь. Маємо благодійний фонд. Вже передали декілька комплектів різного обладнання до лікарні Мечникова та інших госпітальних баз» – наголосив генеральний директор КБ «Південне» Олександр Дегтярьов.

Читайте також: У районі ООС є 45 апаратів ШВЛ і 2,5 тисячі швидких тестів - командувач ОС

Апарати портативні, мають два роки гарантії. А найголовніше, вони турбінного типу, а значить сумісні з кисневими концентраторами.

У лікарні Мечникова зазначили, що апарати ШВЛ встановлять у палатах та реанімаційних залах терапевтичного корпусу, де лікують пацієнтів з коронавірусом.

Нині в Дніпропетровській області 347 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Одужали 23 людини, двоє — померли.

В Україні 10406 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 261 летальний, 1238 пацієнтів одужали. Зокрема хворобу підтверджено у 717 дітей та 2 063 медиків. За добу зафіксовано 540 нових випадків.