Обсервація на Донеччині: стан здоров'я звільнених з полону 23 українців - задовільний

Стан здоров’я звільнених з полону 23 українців, які перебувають на обсервації в Донецькій області, задовільний, скарг у них немає.

Про це 29 квітня на пресбрифінгу в Краматорську заявив заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню Олександр Педенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У людей, які були звільнені з полону та перебувають у нас в області на обсервації, стан здоров’я задовільний, скарг щодо гострих респіраторних захворювать ніхто не пред'являє", - сказав Педенко.

Читайте також: В Одесі обстежують і відправляють на обсервацію 90 українців, які прибули з Туреччини

Він зазначив, що на цьому тижні буде вже 14 днів перебування в обсервації, тому в них будуть повторно взяті зразки для ПЛР-дослідження на COVID-19. І якщо результати будуть негативні, звільнені особи зможуть направлятися, куди їм потрібно, констатував Педенко.

Як повідомлялося, 16 квітня відбувся обмін утримуваними особами, в рамках якого з непідконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей було повернуто 20 громадян України. Усі вони були прийняті на обсервацію на Донеччині.