У Хмельницькому чоловік підірвав бойову гранату біля житлового будинку

Фото

Поліцейські затримали у Хмельницькому чоловіка, який підірвав гранату біля житлового будинку.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Хмельницької області.

"У Хмельницькому працівники поліції затримали чоловіка, якого підозрюють у підриві гранати поруч з двоповерховим будинком у обласному центрі", - йдеться у повідомленні.

У поліції повідомили, що 6 жовтня близько 21:00 поруч з під’їздом будинку по вулиці Юхима Сіцінського пролунав вибух, про що на лінію «102» повідомив 42-річний мешканець однієї з квартир.

Заявник також описав підозрюваного, завдяки чому патрульним поліцейським вдалося затримати його неподалік місця скоєння правопорушення.

На місце події також виїхала слідчо-оперативна група та працівники вибухотехнічного відділу, які в ході обстеження території виявили воронку та уламки від гранати «РГД-5».

Читайте також: У Харкові військовий погрожував гранатою власній дружині

За даними поліції, затриманим виявився 32-річний житель Хмельницького, який раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 152 (зґвалтування) та ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

За попередніми даними, чоловік підірвав гранату поруч з помешканням родичів своєї колишньої дружини, яких вважав винними у їхньому розлученні.

Як уточнюється, у результаті вибуху ніхто не постраждав.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 296 ККУ — хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень.

Наразі зловмисник затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо оголошення йому підозри.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до семи років.