На Закарпатті ухвалили “історичний” перспективний план

Децентралізація

На черговій сесії Закарпатської обласної ради сьогодні, 26 вересня, депутати проголосували за перспективний план формування громад Закарпатської області, який налічує 60 ОТГ.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив Іван Дем'янчук, директор Закарпатського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми U-LEAD з Європою.

"Сьогодні відбулася історична подія для Закарпатської області - нарешті обласні депутати проголосували перспективний план формування територіальних громад Закарпаття на 60 громад. Депутати проголосували за основу перспективний план, розроблений експертами робочої групи на чолі з Ігорем Бондаренком, головою Закарпатської ОДА, на 54 громади. А в ході голосування було внесено ще декілька пропозицій від фракцій, які були підтримані. Таким чином, кількість громад у плані збільшилася до 60-ти," - сказав Дем'янчук.

Читайте також: На Закарпатті закликали ухвалити “історичний” перспективний план

За його словами, зараз цей проєкт буде оформлений належним чином, потім - наданий до Кабінету міністрів на затвердження.

"Далі очікуємо виклику на консультації до уряду представників усіх тих 60-ти громад, які є у Перспективному плані", - повідомив Дем’янчук.

Як повідомляв Укрінформ, до сьогодні Закарпаття разом з окупованими територіями залишалося єдиною областю, яка не мала перспективного плану об'єднання громад.

Програма U-LEAD з Європою фінансується спільно Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 Фото: Сергій Гудак