Пожежі на Чернігівщині випалили понад 5 тисяч гектарів землі — ДСНС

Цьогорічні пожежі в екосистемах Чернігівщини випалили понад 5 тис. га території області, що приблизно у 5 разів більше, ніж торік.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила співробітниця пресслужби управляння ДСНС у Чернігівській області Ірина Щукіна.

"Площа, пройдена вогнем в екологічних системах Чернігівщини з 1 березня поточного року й по сьогоднішній день, перевищила 5,1 тис. га. Торік з 1 квітня (саме тоді почали палити сухостій) і до середини вересня пожежі в екосистемах випалили 932 гектари", - розповіла Щукіна.

Читайте також: У Луцьку горів військовий госпіталь

За її словами, з початку цього року пожежно-рятувальними підрозділами області було ліквідовано 1680 пожеж в екосистемах. Крім того, 144 - в житловому секторі. Причинами їх виникнення стало спалювання сухої рослинності та сміття. Внаслідок таких пожеж 4 особи загинули, ще 2 отримали опіки, додала співробітниця ДСНС.

Вона нагадала, що у минулому році станом на 19 вересня було зареєстровано 664 пожежі сухої трави, на торфовищах та в лісах, тобто, за кількістю їх побільшало у 2,5 раза.

Читайте також: У "сірій зоні" після обстрілу сталася пожежа на насосній станції

З метою попередження лиха рятувальники, екологи та правоохоронці проводять профілактичні рейди та роз'яснювальні роботи серед населення, але реально ситуацію рятують тільки дощі.