Загибель прикордонника на Харківщині розслідують як нещасний випадок

Загибель прикордонника на Харківщині 30 серпня розслідують як нещасний випадок.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області.

"Кримінальне провадження за фактом загибелі чоловіка відкрито за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) з приміткою "нещасний випадок", зазначили у відділі.

Щодо уточнення обставин події, то додали у відділі, над цим працюють слідчі - призначено експертизи.

За словами старшого офіцера сектору взаємодії зі ЗМІ Східного регіонального управління Держприкордонслужби підполковника Юрія Трубачова, 35-річний військовослужбовець за контрактом - інспектор прикордонної служби Харківського загону - отримав смертельне поранення в шию внаслідок вибуху, який пролунав в момент розпалювання вогнища для розігріву їжі - сухого пайка. Що саме спричинило вибух, поки невідомо, зазначив Трубачов.

"Інший прикордонник негайно надав пораненому першу допомогу. На місце була викликана швидка, але чоловік - він родом з Черкаської області - помер під час транспортування", - уточнив офіцер, додавши, що тіло загиблого знаходиться у Вовчанському морзі, йде слідство.

Читайте також: На кордоні з Росією підірвався український прикордонник

Як повідомляв Укрінформ, 30 серпня близько 19-ї години в Харківській області від вибуху невідомого предмета загинув співробітник Держприкордонслужби.

Прикордонний наряд Харківського загону виконував визначені завдання з довготривалим несенням служби неподалік державного кордону з Росією. Військовослужбовці прикривали підступи до держрубежу в межах Вовчанського району на певній віддаленості від підрозділу.

Для об’єктивного встановлення причин, що призвели до загибелі охоронця кордону, на місці працюють слідчі поліції та група офіцерів прикордонного відомства.