Харків відсвяткував День Прапора танцювальним флешмобом

Фото

Танцювальним флешмобом та парадом прапорів відсвяткували харків’яни День Державного Прапора, що зібрав пів тисячі людей, включаючи ветеранів АТО/ООС, волонтерів і представників влади області та міста на площі Конституції у центрі Харкова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Півсотні учасників флешмобу - спортсмени, серед яких були і гімнасти, - виконали масовий танцювальний номер, тримаючи в руках прапори України і синьо-жовті повітряні кульки. На завершення відбувся феєрверк у кольорах національного прапора. Учасники одночасно підняли таблиці-літери, складаючи з них слова "Харківщина вітає з Днем Прапора".

Флешмоб до «Дня прапора» у Харкові / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

"Сьогодні ми за правом одночасно відзначаємо День Державного Прапора України та День міста Харкова, тому що багато харків’ян - військових, волонтерів, діячів культури та спортсменів, науковців, промисловців, хліборобів, медиків — своєю працею прославляли та прославляють велич Українського Прапора. І в найтяжчі часи саме Харків довів, що він вартий того, щоб жити під синьо-жовтим стягом", - наголосила, звертаючись до учасників свята, голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

За її словами, святкові та урочисті заходи, які розпочалися о 8 ранку покладанням квітів до братських поховань та пам'ятника Батьківщині-Матері на Меморіалі Слави у Лісопарку за участю ветеранів з сім'ями, керівників міста, військових, депутатів Верховної Ради та місцевих рад, представників громадських організацій та духовенства, відбуватимуться протягом усього дня як у Харкові, так і в районах області.

Серед важливих подій дня - вишиванкова хода увечері від площі Конституції до пам'ятника Тарасу Шевченку. У Центральному парку культури та відпочинку імені Горького, поряд з іншим, - виступи артистів з китайського міста Цзінань, солістів Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю, рок-груп, Віталія Козловського та дискотека.

Читайте також: В українських дипустановах за кордоном відзначають День Державного Прапора

У Харкові також відкриють фонтан зі скульптурами мавп і водний "Каскад". А на площі Свободи увечері виступатимуть Ірина Білик, Вєрка Сердючка, Оля Полякова, NK (Настя Каменських), групи KAZKA та "Время и Стекло". Заплановано світлове шоу, свято вогнів під звуки симфонічного оркестру та феєрверк о 23.50. До речі, це другий феєрверк після введеного міськрадою у 2014 році обмеження на використання салютів в місті.

Метро у Харкові працюватиме до 01:00. Порядок у місті охоронятимуть три тисячі силовиків.