У Білій Церкві організують десяток пунктів по доставці питної води

В місті Біла Церква буде організовано близько 10 пунктів по доставці питної води для населення.

Про це заявив міський голова Білоцерківської міської ради Геннадій Дикий у Facebook.

“В понеділок, 10 червня, з 16 години в місті буде організовано близько 10 пунктів по доставці безкоштовно питної води для населення. Всі лікарні, інтернати та інші заклади, які не можуть бути закритими, наразі забезпечені питною водою”, - підкреслив Геннадій Дикий.

Він також уточнив, що після ДТП в селі Збаржівка Погребищенського району і потрапляння хімічної речовини в річку Рось зразки питної води з Білої Церкви відправлено на експертизу.

“За рекомендацією Басейнового управління водних ресурсів середнього Дніпра вчора і сьогодні були відібрані проби води і доставлені в ДП "Інститут екогігієни і токсикології ім. Л.І.Медведя". Наразі чекаємо результатів аналізів. Тільки коли ми будемо на 100% впевнені в безпечності питної води, ми відновимо водопостачання”, - сказав міський голова.

Як повідомляв Укрінформ, 9 червня близько 5 год. у с. Збаржівка Погребищенського району Вінницької області вантажний мікроавтобус Mercedes Bens Sprinter з’їхав у ставок, перекинувся та загорівся. Вогнем пошкоджено каністри з хімікатами, що призначені для захисту від комах та стимуляції росту сільгоспрослин, вміст каністр (близько 800 л) потрапив у ставок, а згодом у р. Рось.

Читайте також: Забруднення Росі: Умань і Білу Церкву перевели на "резервну" воду

О 23 год. 9 червня припинено роботу Білоцерківської насосно-фільтрувальної станції, яка забезпечує водою м. Біла Церква Київської області (209 тис. мешканців) та м. Умань Черкаської області (84 тис. мешканців).