З'явилася петиція про призначення головою Дніпропетровської ОДА автора плакату "бабуся і кіт"

Автора плаката з бабусею, яка переписала хату на кота після того, як онук проголосував за Януковича, пропонують призначити головою Дніпропетровської ОДА.

Така електронна петиція з пропозицією призначити керівником ОДА сільського голову Єлизаветівки Петриківського району Дніпропетровської області Максима Голосного зареєстрована на Офіційному інтернет-представництві Президента.

Автором петиції є В'ячеслав Горобець. За п'ять днів її підписали понад 500 осіб з 25 тисяч необхідних для розгляду питання.

"Голосний Максим Ігорович - діючий голова Єлизаветівської сільської ради, громадський діяч і правозахисник. Ініціатор багатьох антикорупційних розслідувань і кримінальних справ відносно корумпованих чиновників. З часів Януковича і Олександра Вілкула веде боротьбу з розкраданням бюджетних коштів і свавіллям, яке покривають керівники обласної та районних адміністрацій", - йдеться у тексті петиції.

Там же перелічені найбільш відомі види діяльності Голосного. Зокрема, йдеться, що він "брав участь у протидії медичній та земельним реформам, які запроваджувалися з ініціативи губернатора Олександра Вілкула; ініціював перший в Україні місцевий референдум; неодноразово вигравав суди у прокурора Дніпропетровської області та інших корумпованих правоохоронців" тощо.

"З 2016 року як глава органу місцевого самоврядування веде судову боротьбу з газовими монополіями і порушеннями у сфері газопостачання, за відновлення конституційних прав і свобод громадян України. Має великий досвід відстоювання інтересів територіальних громад і доскональне знання профільного законодавства", - йдеться у тексті петиції.

Голосний розмістив текст петиції і у себе на Facebook. У коментарях йому нагадали про погані дороги Єлизаветівки, якими важко проїхати.