Через спалах кишкової інфекції в дитсадку госпіталізували сімох дітей на Вінниччині

На Вінниччині через спалах кишкової інфекції в дитячому садку в смт Вендичани Могилів-Подільського району госпіталізували сімох дітей.

Про це сьогодні повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

«Зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції в закладі дошкільної освіти смт Вендичани Могилів-Подільського району. Семеро дітей впродовж 18-22 травня 2019 року з діагнозом "Гострий гастроентероколіт" були госпіталізовані в Могилів-Подільську окружну лікарню інтенсивного лікування», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Сальмонельоз у Миколаєві: шестеро в лікарні, двоє - у тяжкому стані

Згідно з повідомленням, п’ятеро із захворілих відвідують дитячий садочок смт Вендичани, двоє дітей - контактні по сімейному вогнищу. При обстеженні у 4-х дітей виявлено ротавіруси.

Наразі стан дітей оцінюється як близький до задовільного.

Фахівці ГУ управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області в оперативному порядку провели епідемічне розслідування спалаху з відбором матеріалу для лабораторного дослідження. За результатами позапланового обстеження закладу дошкільної освіти складено 2 протоколи про порушення санітарного законодавства та підготовлено розпорядження щодо усунення порушень, які були виявлені при перевірці.

Матеріали перевірки передані до Національної поліції.