У Запоріжжі 70 учасників "Райдужного флешмобу" охороняли півтисячі копів

Фото

У середу, 15 травня, в Запоріжжі проходила акція ЛГБТ-спільноти "100 метрів гордості". 70 учасників флешмобу охороняли майже 500 правоохоронців.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Акція "Райдужний флешмоб" присвячена Міжнародному дню проти гомофобії і трансфобії. Запорізький обласний благодійний фонд "Гендер Зед" проводить її з 2012 року", - розповів організатор Ростислав Мілевський.

Цього року відразу дві міжнародних організації спостерігали за проведенням акції, а також за роботою запорізьких правоохоронців: Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ і Спостережна місія ООН з прав людини. Одним із учасників акції став і заступник генерального консула Німеччини в Україні Петер Шмаль.

"Райдужний флешмоб" у Запоріжжі / Фото: Ольга Звонарьова. Укрінформ

Спочатку акцію планували провести в центрі Запоріжжя, на площі Героїв.

Але в ході підготовки до заходу з'ясувалося, що відразу кілька релігійних організацій зареєстрували свою акцію на той же час і місце, що і ЛГБТ-активісти. Щоб уникнути конфліктних ситуацій "Райдужний флешмоб" перенесли на іншу локацію.

Читайте також: Поліція Куби зірвала ЛГБТ-акцію

Як раніше повідомлялося, у 2018 році в учасників "Райдужного флешмобу" кинули петарду. Чоловіка затримали. Суд визнав його винним.