Cправа Зайцевої-Дронова надійшла до апеляційного суду

Після ознайомлення сторін процесу з матеріалами, справа за обвинуваченням Олени Зайцевої та Генадія Дронова у смертельному масовому ДТП в жовтні 2017 року в Харкові, надійшла до Харківського апеляційного суду.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-секретар апеляційного суду Євгенія Бондаренко.

"Після ознайомлення з матеріалами справи, в провадження Харківського апеляційного суду надійшла кримінальна справа за єдиним унікальним номером №640/1664/18 за обвинуваченням Олени Зайцевої та Геннадія Дронова за фактом трагічної дорожньо-транспортної пригоди 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської з провулком Мечнікова. Після зіткнення автомобілів Lexus та Volkswagen загинули шестеро пішоходів, ще п’ятеро були травмовані", - зазначила Бондаренко.

За її словами, головуючий у справі - суддя Володимир Протасов.

"Ухвалою судді відкрито провадження за апеляційними скаргами Олени Зайцевої та її захисника Юлії Плетньової. Учасники провадження мають право протягом десяти днів подати заперечення на апеляційні скарги", - додала Бондаренко.

За її словами, іншою ухвалою головуючого судді апеляційна скарга захисника Сергія Перепелиці стосовно Геннадія Дронова залишена без розгляду.

"Ця скарга не відповідає вимогам статті 420 Кримінального процесуального кодексу України. Сергію Перепелиці надано термін для усунення недоліків апеляційної скарги - 15 днів з моменту отримання ухвали", - пояснила Бондаренко.

Читайте також: ДТП у Харкові: Зайцева "переводить стрілки" на Дронова і просить умовний термін

Як повідомляв Укрінформ, 10 травня адвокат потерпілих Лариса Матвеєва розповіла кореспонденту Укрінформу, що Олена Зайцева, засуджена за справою про смертельне ДТП у центрі Харкова 18 жовтня 2017 року, просить в апеляції змінити вирок суду - 10 років позбавлення волі та 3 роки позбавлення права керувати автотранспортом - на умовний термін. Вона також перекладає 70% вини на іншого фігуранта справи - Геннадія Дронова, як і 70% виплати компенсації сім'ям загиблих та потерпілим.

26 лютого Київський райсуд Харкова затвердив вирок для Олени Зайцевої та Геннадія Дронова: 10 років позбавлення волі кожному та ще по 3 роки позбавлення права керувати автотранспортом.

1 квітня кримінальна справа Зайцевої та Дронова надійшла до Харківського апеляційного суду для оскарження вироку.

4 квітня Харківський апеляційний суд повернув справу Зайцевої та Дронова до суду першої інстанції для ознайомлення Зайцевої з матеріалами справи: на той час Зайцева ознайомилася лише з першим томом, а всього їх 13.