У Рівному та Чернігові відключили гарячу воду через мільйонні борги

НАК "Нафтогаз України" відключив постачання газу ТОВ «Рівнетеплоенерго» та ПАТ «Облтеплокомуненерго» (Чернігів) через низький рівень розрахунків компаній.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Нафтогазу.

"Нафтогаз стурбований численними повідомленнями про відключення гарячого водопостачання в оселях мешканців міст Рівне та Чернігів. Серед причин ситуації, що склалася, - низька дисципліна розрахунків споживачів з Рівнетеплоенерго та Облтеплокомуненерго (Чернігів) за поставлені тепло та гарячу воду і, відповідно, невиконання тепловиробниками вимог постанови КМУ №867 в частині мінімально необхідного рівня розрахунків", - ідеться у повідомленні.

Зокрема, Рівнетеплоенерго не підписало з Нафтогазом додаткову угоду на закупівлю газу у травні. Заборгованість підприємства за попередні місяці становить 285,4 млн грн: для поновлення газопостачання, згідно з Положенням про ПСО, Рівнетеплоенерго має сплатити 60,6 млн грн та підписати з Нафтогазом угоду.

Читайте також: В Україні з 1 травня знизили ціну на газ

Чернігівське Облтеплокомуненерго має укладений з Нафтогазом договір на постачання газу в травні, але не виконує необхідних умов щодо розрахунків, встановлених Кабінетом міністрів. Поточна заборгованість підприємства становить 428,2 млн грн, а для поновлення постачання газу тепловиробник має сплатити 146,6 млн грн.

Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів України та Нафтогаз погодили механізм зменшення з 1 травня вартості газу для населення та теплової генерації до 8 247 грн за 1 тис. кубометрів.