Масове захворювання дітей у Дніпрі спричинив "кишковий грип"

Локальний спалах кишкового захворювання в учнів Дніпровської школи №112 викликала норовірусна інфекція.

Про це повідомили на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській облдержадміністрації, інформує прес-служба ОДА.

"Гостру кишкову інфекцію, яка локально виникла серед учнів Дніпровської школи №112, спричинив норовірус. Це – не бактеріальна, а вірусна інфекція", – сказала заступник директора Дніпропетровського обласного лабораторного центру МОЗ України Валентина Резвих.

За її словами, фахівці зробили лабораторні дослідження зразків зі шкільного харчоблоку. У пробах води та навколишнього середовища школи №112 не знайшли бактеріальних або вірусних збудників захворювань. Норовірус виявили у дітей та працівників харчоблоку.

Як зазначив перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман, незабаром у всіх навчальних закладах області відбудуться перевірки санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів. Спеціалісти звертатимуть увагу на дотримання гігієни, якість води, дезінфекційні заходи, наявність медичних працівників.

Читайте також: Масове отруєння у Дніпрі: усіх школярів виписали з лікарні

Норовірус називають "кишковим грипом". Інфекція поширюється дуже швидко від людини до людини. Симптоми недуги – діарея, нудота, блювота, біль у животі, слабкість, температура.

Як повідомляв Укрінформ, в одній із шкіл Дніпра масово захворіли діти - до лікарень потрапило 14 учнів. Поліція відкрила кримінальну справу. Освітній процес у школі призупинили до 22 березня, коли мають бути готові результати лабораторних досліджень про причину захворювання 14 дітей.