Криворізьких шахтарів-протестувальників підозрюють у теракті

Шахтарі Кривого Рогу піднялися на поверхню, де продовжать перемовини з адміністрацією. Водночас поліція проводить слідчі дії щодо їх причетності до можливого теракту.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України і Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook.

"На пропозицію адміністрації шахт «Тернівська» й «Гвардійська», гірники цих двох шахт та копальні «Жовтнева», які протестують під землею, виїхали на поверхню для ведення перемовин із сформованими вимогами, а саме: підвищення заробітної плати та побудова соціального діалогу у трикутнику трудовий колектив - профспілка - адміністрація підприємства", - зазначив Волинець.

Він додав, що здивований тим, що на всі три шахти «Тернівська», «Гвардійська» й «Жовтнева» хтось викликав поліцію, яка прямо зараз проводить слідчі дії щодо причетності шахтарів до здійснення теракту».

«Якщо це зробила адміністрація, то це просто залякування й це означає, що до початку соціального діалогу ще далеко», - наголосив голова профспілки.

Волинець переконаний, що така спроба залякати шахтарів неодмінно погіршить довіру людей до адміністрації та силових структур, а також приверне увагу світових профспілок.

Читайте також: У Кривому Розі шахтарі не залишають забою, вимагаючи підвищення зарплати

Як повідомляв Укрінформ, у Кривому Розі 44 гірники шахти «Жовтнева» Криворізького залізорудного комбінату залишилися на глибині 1115 м. Також, у знак солідарності, 77 гірників залізорудної шахти «Тернівська» теж залишилися під землею на глибині 1350 м. Вони вимагають підвищення заробітної плати.