Мережа сільської первинної медицини налічує 4223 амбулаторії — Зубко

Мережа сільської первинної медичної допомоги в Україні налічує 4223 амбулаторії.

Про це під час відвідування новозбудованої сільської амбулаторії у селі Забороль на Рівненщині наголосив Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, інформує прес-служба віце-прем’єра.

"Будівництво нових амбулаторій в сільській місцевості, завдяки ініціативі Президента, дійсно наблизила послугу до людей. Наразі в Україні будується 517 нових амбулаторій. Всього мережа сільської первинної медичної допомоги, яку ми сформували відповідно до Методики, налічує – 4223 амбулаторії", — зазначив Зубко.

Він додав, що Рівненщина за темпами будівництва нових сільських амбулаторій у трійці лідерів серед областей. Тут будується 34 нові амбулаторії, одну вже введено в експлуатацію у лютому 2019 року. Ще 14 заплановано в березні і 19 до червня 2019 року.

Читайте також: На Прикарпатті збудують 26 амбулаторій сімейної медицини - Президент

Крім того, Зубко повідомив, що Рівненська область – серед пілотних регіонів, де впроваджується телемедицина. У селі Забороль в новозбудованій амбулаторії вже розпочали тестувати новітню технологію. Лікар на місці може зв’язатися з вузькопрофільним спеціалістом другого рівня з обласної лікарні та надати якісну медичну допомогу.