На Львівщині зафіксували другу смерть від грипу

Другу смерть від грипу зафіксували фахівці обласного Лабораторного центру МОЗ України на Львівщині. Цього разу хвороба забрала 66-річну жінку - жительку Львова.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив заступник директора обласного Лабораторного центру Олег Когут.

"Жінка лікувалася і померла вдома. Тому фахівці встановлюють, якими ускладненнями супроводжувався перебіг хвороби. Проте патологоанатомічне дослідження встановило, що вона була уражена вірусом грипу типу А, який перейшов у вірусну пневмонію", - зазначив Когут.

Читайте також: У Житомирській області на карантині - 155 шкіл і два садочки

Як повідомляв Укрінформ, перша смерть від грипу в області була зафіксована 17 грудня 2018 року. Тоді від ускладнень цієї хвороби помер 51-річний чоловік у Мостиському районі.

В області на карантин, зумовлений грипом, вже закрито 103 школи, проте в обласному центрі, де вірусна інфекція теж набирає обертів, запроваджувати карантин у школах та садочках не поспішають.

Як зазначила директор департаменту гуманітарної політики міськради Галина Слічна, з метою «переривання ланцюжка» захворюваності навчальний процес буде призупинятись у тих навчальних закладах, де 20 і більше відсотків дітей відсутні з причин захворювання на ГРВІ.