Встановили особу замовника замаху на офіцера поліції в Харкові

Встановлено особу замовника нападу на офіцера карного розшуку у Харкові 16 січня та зібрано доказову базу для оголошення йому підозри.

Про це сказав на робочій нараді у Харкові перший заступник голови Нацполіції України - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні зібрана достатня доказова база для повідомлення замовнику убивства, якого встановлено, про підозру", - зазначив Аброськін.

За його словами, є інформація, що замовник перебуває за кордоном.

"Проте робота із розшуку всіх осіб, причетних до нападу, має бути посилена, а збір доказів – бути ретельним та всебічним", - додав Аброськін.

У свою чергу, начальник ГУ Нацполіції в Харківській області генерал поліції Олег Бех сказав, що поліцейські відпрацювали різні версії нападу, провели комплекс оперативних заходів та встановили коло осіб, які причетні до скоєння замаху на вбивство офіцера поліції у січні цього року.

Як повідомляв Укрінформ, 16 січня двоє невідомих у балаклавах напали на офіцера поліції, коли він виходив з під’їзду. Нападники вдарили чоловіка, в потім стріляли в йому в голову, після чого втекли з місця події. Офіцера госпіталізовано.

Читайте також: Поліцейський, на якого напали у Харкові, розслідував вбивство "Сармата"

Раніше у поліції повідомляли, що замах на життя офіцера може бути пов'язаний із його професійною діяльністю. Зокрема, у поліції зазначили, що офіцер поліції Олексій Логвіненко, на якого було здійснено замах, розслідував убивство активіста Віталія Олешка (позивний "Сармат").