На Житомирщині провели опитування щодо розвитку місцевої інфраструктури

Децентралізація

У 45 об’єднаних територіальних громадах Житомирщини завершилося опитування щодо необхідності залучення державних інвестицій у розвиток місцевої інфраструктури.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

«Це опитування в об’єднаних громадах проводили фахівці нашого ЦРМС спільно із Київським міжнародним інститутом соціології. В анкеті містився доволі широкий перелік питань, який вимагав чіткого опрацювання. Крім того, представники місцевої влади мали можливість визначити пріоритетні проекти, які планують реалізувати у своїх ОТГ. Така інформація сприятиме ефективнішій роботі з інвесторами», - зауважив Федорук.

За його словами, в ході опитування зібрана загальна інформація про кожну громаду, зокрема доходи, витрати, характеристика приватного сектору, а також опис заходів для створення сприятливих умов місцевого розвитку.

Радник з регіонального розвитку наводить приклад Курненської ОТГ. Серед важливих проектів, які потребують фінансової підтримки, там визначили термомодернізацію школи та будівництво амбулаторії.

Нині в ОТГ, які брали участь в опитуванні, тривають круглі столи, під час яких уточнюється надана ними інформація. Згодом її опрацюють фахівці Київського міжнародного інституту соціології.

Читайте також: Менше соцмереж - більше креативу: На Житомирщині молодь створює арт-простір

Результати дослідження стануть основою всеосяжного звіту, який очікують завершити у травні цього року. Зібрані дані будуть джерелом інформації для Програми «U-LEAD з Європою» у її подальшій діяльності для формування пропозицій щодо підтримки об’єднаних громад.

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Житомирський ЦРМС