В Енергодарі заборонили ходити до школи дітям, не щепленим від кору

Управління освіти Енергодарської міської ради підписало Наказ про обмеження доступу до навчання учнів, яким не проведено вакцинацію проти кору згідно з календарем профілактичних щеплень.

Про це повідомляє прес-служба Енергодарської міської ради.

“Відповідно до Наказу управління освіти Енергодарської міської ради, за результатами робочої наради з питання запобігання поширенню спалаху кору в Енергодарі, керівникам навчальних закладів міста Енергодара з 28 січня 2019 року доручено не дозволяти відвідування закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти дітям, яким не проведено вакцинацію проти кору згідно з календарем профілактичних щеплень”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що батьків, чиї діти не вакциновані, мають ознайомити з наказом під підпис до 1 лютого 2019 року. Також їх буде попереджено про відповідальність за ухилення від виконання батьківських обов’язків, в тому числі відмови від забезпечення дитини обов’язковою середньою освітою.

Читайте також: Мешканці Львівщини масово вакцинуються від кору

Керівникам закладів загальної середньої освіти доручено забезпечити право учнів на освіту шляхом запровадження альтернативних форм навчального процесу.

Як раніше повідомлялось, в Енергодарі на кір захворіли 6 дітей, вони не були щеплені через релігійні погляди батьків.