Українцям обіцяють сніг, дощ та ожеледицю

Карта

В Україні у четвер, 24 січня, очікується сніг, у центральних та східних областях - з переходом в дощ, на дорогах ожеледиця.

Про це Укрінформу повідомили в Українському гідрометцентрі.

"24 січня хмарно. У центральних та східних областях сніг з переходом в дощ, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу, на Харківщині та Луганщині - вдень близько 0°", - йдеться у повідомленні.

У південній частині місцями дощ, температура  2-7° тепла, у Криму 9-14°.

На решті території сніг, лише вдень у північних областях без опадів, температура вдень 3-8° морозу.

На дорогах країни, крім більшості районів південної частини, ожеледиця. Вітер переважно північно-східний, 5-10 м/с.

У наступні два дні, 25-26 січня, утримається хмарна з проясненнями погода.

25 січня у західних та північних областях часом сніг, у центральних та східних - невеликий мокрий сніг та дощ, у південній частині без опадів; 26 січня в Україні місцями невеликі опади. На дорогах ожеледиця. Вітер переважно східний, 7-12 м/с.

Температура у західних, північних, 25 січня і у Вінницькій та Черкаській областях вночі 4-9° морозу, на півночі Лівобережжя до 12°, вдень 1-6° морозу; на решті території вночі та вдень від 2° морозу до 3° тепла (у південних областях вдень 2-7° тепла, у Криму до 12°).

Впродовж 27-28 січня без істотних опадів. Лише у південних, 27 січня і в східних та місцями центральних областях невеликий мокрий сніг та дощ.

Температура вночі та вдень від 4° морозу до 2° тепла; вночі в західних (27 січня і в північних) областях 2-9° морозу, вдень на півдні країни 1-6° тепла.

У Києві та Київській області 24 січня синоптики прогнозують хмарну погоду. Вдень без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 5-10 м/с.

Температура у столиці вдень 5-7° морозу; по області 3-8° морозу.

25-26 січня у Києві утримається хмарна з проясненнями погода. 25 січня вночі помірний, вдень невеликий сніг; 26 січня місцями невеликий сніг.

Читайте також: Негода в Україні: 850 ДТП за день, найбільше - у Києві

На дорогах ожеледиця. Вітер східний, 7-12 м/с. Температура вночі 4-9°, вдень 1-6° морозу.

Водночас 27-28 січня синоптики обіцяють у Києві без істотних опадів. Температура вночі та вдень від 4° морозу до 1° тепла (вночі 27 січня 2-7° морозу).