У Харкові пам'ять "кіборгів" вшанували класичною музикою

Фото

Зведений духовий оркестр Харківського національного університету ПС ім. Кожедуба та Національної академії Нацгвардії заграли у залі міжнародного аеропорту "Харків" класичну музику в пам'ять загиблих "кіборгів"

Про це кореспондентові Укрінформу розповів прес-офіцер Національної академії Нацгвардії України Олексій Лебедь.

"Близько 50 оркестрантів зведеного оркестру Харківського національного університету повітряних сил України ім. Кожедуба та Національної академії Нацгвардії України зіграли у залі терміналу шість класичних музикальних творів. Серед них - твори Бетховена, Миколи Лисенка, а також духовні твори Дмитра Бортнянського", - зазначив прес-офіцер.

У Харківському аеропорту військовий оркестр виконав твори на честь річниці загиблих захисників Донецького аеропорту / Фото: Мадієвський В'ячеслав. Укрінформ

За його словами, пасажири нагородили музикантів оплесками, вигукуючи "Слава Україні! Героям слава!".

Читайте також: У Львівському аеропорту три військові оркестри дали концерт у пам'ять "кіборгів"

Лебедь додав, що рік тому у цьому ж аеропорт відбувся музичний флешмоб за участю саме цих оркестрів, які також виконали музику в пам'ять про "кіборгів", загиблих у Донецькому аеропорту.

Як повідомляв Укрінформ, героїчна оборона Донецького аеропорту, яка стала символом незламності та мужності українських військових, тривала 242 дні: з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року. 242 дні українські військові, добровольці, медики та волонтери протистояли навалі російсько-окупаційних військ та проросійським бойовикам, затято відстоюючи малесенький клаптик української землі.

За офіційними даними, захищаючи Донецький аеропорт загинули понад 200 військових.