На Луганщині новий закон дозволив стягнути з аліментників торік понад 60 мільйонів

Зміни в українському законодавстві дозволили стягнути понад 63 млн грн аліментів, а 334 дитини на Луганщині отримали змогу виїхати за кордон без згоди одного з батьків.

Такий допис зробив на своїй сторінці в Facebook заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко.

«#ЧужихДітейНеБуває – це не флешмоб у мережі, це – пакет нормативних актів, які дозволили у 2018 році державним виконавцям Луганщини стягнути понад 63 млн грн аліментів. На 25 млн грн більше, ніж за 2017 рік. Область демонструє позитивну динаміку по багатьох показниках, зокрема, за останній місяць було стягнуто на 13,6% більшу суму аліментів, ніж за попередній місяць», - наголосив Клименко.

Він додав, що 644 тисячі грн штрафів стягнуто за рік з боржників Луганщини за тривалу несплату аліментів. Усі ці кошти направляються безпосередньо дітям.

Читайте також: Торік держвиконавці стягнули 4,6 мільярда боргів із аліментів — Петренко

Клименко подякував команді Головного територіального управління юстиції області та управління державної виконавчої служби за злагоджену роботу. "Регіональний штаб щодо координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами ДВС рішень про стягнення аліментів свою місію виконує гідно", - зазначив заступник голови Луганської ОДА.