На Житомирщині від митного експерименту на ремонт доріг надійшло 340 мільйонів

Завдяки митному експерименту на ремонт доріг Житомирщини впродовж трьох років надійшло 342 млн грн.

Про це інформують у Житомирській митниці ДФС.

«У рамках митного експерименту за рахунок перевиконання індикативів з митних надходжень Житомирською митницею ДФС спрямовано 342 млн гривень на реконструкцію та поточний ремонт автомобільних доріг», - йдеться у повідомленні.

Експеримент із фінансового забезпечення реконструкції та поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення тривав із вересня 2015 року.

Відповідно до нього 50% від суми перевиконання щомісячних планових митних платежів (мито, акцизний податок з ввезених на митну територію України підакцизних товарів, податок на додану вартість з ввезених на митну територію України товарів) спрямовувалося до спеціального фонду обласного бюджету для здійснення реконструкції автомобільних доріг Житомирщини.

Читайте також: На транснаціональний коридор GO Highway у 2019 році заклали чотири мільярди

У цьогорічному держбюджеті передбачено, що Кабмін має право опрацювати питання щодо продовження експерименту з фінансового забезпечення реалізації заходів із розвитку автомобільних доріг за рахунок частини перевиконання загального обсягу митних платежів.