Викрито шахраїв, які видавали себе за харківське агентство нерухомості

Поліція викрила шахраїв, які видавали себе за агентство нерухомості та розміщували на інтернет-сайті OLX неправдиві оголошення про здачу в оренду житла в різних районах Харкова.

Про це йдеться в ухвалі Ленінського районного суду м. Харкова, яка оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень.

Так, до Ленінського районного суду м. Харкова звернувся старший слідчий Холодногірського ВП ГУ НП в Харківській області із клопотанням про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваних осіб, які організували схему пограбування громадян, вдаючи агентство нерухомості.

Підозрювані розміщували на інтернет-сайті OLX оголошення про оренду квартир в різних районах м. Харкова за привабливими умовами та низькими цінами.

Людей, які відгукувалися на оголошення, запрошували до "офісного приміщення" та застосовували до них насильство, вимагаючи гроші.

Читайте також: Експерти назвали ТОП-15 найпопулярніших додатків серед українців

Зокрема, «менеджери» агентства просили клієнтів надати для фотографування грошові кошти в сумі оплати за два місяці. Це пояснювалося необхідністю звіту перед директором. Після того, як «менеджери» брали гроші в руки, одна з них залишала приміщення офісу, тоді як її колега, залишаючись у приміщенні, власноруч проставляла в договорі про надання інформаційних послуг, в п. 3.1. договору «Вартість послуг і порядок розрахунків» замість 0 грн. 0 коп. ту суму грошей, яку передала жертва. У цей час, з метою подолати опір потерпілих, в приміщення заходили кілька інших шахраїв і, супроводжуючи свої дії нецензурними висловами, погрозами застосування насильства, випроваджували потерпілих із приміщення.

Натепер встановлено особи чотирьох «ріелторів». Поліція продовжує пошук невстановлених співучасників злочинів.