Потрійна ДТП на Львівщині: затримали водія автоцистерни

Водія автоцистерни, причетного до потрійного зіткнення на автотрасі Львів — Шегині, в результаті якого загинули двоє і травмовані 10 людей, затримано.

Про це повідомила речниця обласного управління Нацполіції Світлана Добровольська.

“Як повідомлялося раніше, зіткнення за участі автоцистерни та двох мікроавтобусів – Mercedes Sprinter та Renault Master, сталося 3 січня, близько шостої ранку на автодорозі Львів – Шегині неподалік села Бар у Городоцькому районі. Внаслідок отриманих травм у ДТП на місці події загинули 25-річний водій та 24-річний пасажир Renault Master, обидва – мешканці Івано-Франківської області. Ще десятьох осіб, серед яких одна жінка, доставили у лікарню. Постраждалим - від 19 до 54 років, троє із них – львів’яни, троє – жителі Івано-Франківщини, ще три особи із Яворівського району і одна – із Пустомитівщини”,- зазначила Добровольська.

За її словами, водій автоцистерни, 29-річний житель Київщини, по медичну допомогу не звертався. Його поліцейські затримали в порядку ст. 208 КПК України, невдовзі суд обере йому міру запобіжного заходу.

Читайте також: Потрійна ДТП на Львівщині: кількість постраждалих зросла до 9

Як повідомляв Укрінформ, за фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортним засобом) та ст.288 (порушення правил, норм і стандартів, що стосуються убезпечення дорожнього руху) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статтей, – від трьох до восьми років позбавлення волі без права керувати транспортними засобами терміном до трьох років або без такого.